У Британії 6 підлітків підозрюють у вбивстві поляка на ґрунті ненависті

Середа, 31 серпня 2016, 11:56

Шість підлітків у місті на схід від Лондона були затримані за підозрою у вбивстві поляка на "ґрунті ненависті", та пізніше випущені під заставу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані поліції.

"У містечку Харлоу в лікарні від черепно-мозкових травм помер 40-річний чоловік, названий у місцевих ЗМІ як робітник заводу Арек Йозвік. Чоловік постраждав, коли на нього напали на вулиці", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється про другого постраждалого, 43-річного чоловіка, який, імовірно, дістав перелом руки та численні синці.

За підозрою у вбивстві були затриманні п'ять підлітків віком 15 років і один - 16 років. За однією з версій слідства, напад було скоєно злочин на "ґрунті ненависті". Хлопці відпущені під заставу до 7 жовтня.

Агенція відзначає, що, за даними британської поліції, після історичного референдуму про Brexit в країні відзначається різке збільшення злочинів на "ґрунті ненависті".

Варто додати, що посол Польщі в Лондоні у червні був "вражений і глибоко стурбований" повідомленнями про зростання насильства на ґрунті ксенофобії стосовно польської громади у Великій Британії, яка налічує до 850 тис. осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: