54% поляків готові приймати українців зі сходу - опитування

Вівторок, 13 вересня 2016, 14:44

58% опитаних поляків проти прийому у Польщі біженців з країн, де тривають збройні конфлікти, проте серед респондентів 54% позитивно ставляться до ідеї надання притулку українцям зі сходу.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру дослідження громадської думки CBOS, повідомляє Польське Радіо.

Більше половини, а саме 54% респондентів, позитивно ставляться до ідеї надання притулку у Польщі жителям сходу України, котрі змушені покидати домівки через війну. Проти цього – 40% поляків.

69% учасників дослідження висловилися проти прийому біженців з Близького Сходу та Африки, котрі прибувають до ЄС, при цьому 42% - рішуче проти.

Загалом, 38% респондентів сприятливо ставляться до ідеї надання притулку біженцям, однак 34% з них відзначили, що прохачі притулку повинні залишатися у Польщі тільки до того часу, поки не зможуть повернутися до своїх країн.

Лише 4% анкетованих поляків підтримують ідею оселення у Польщі біженців на постійні основі.

Експерти CBOS звертають увагу, що ставлення польського суспільства до прийому біженців змінилося після терактів у Парижі в листопаді минулого року. До того громадськість була в цілому прихильною до біженців.

Нагадаємо, за даними липневого опитування Центру дослідження громадської думки CBOS, 53% респондентів не погоджувалися з тим, що Польща повинна приймати біженців з країн, охоплених військовим конфліктом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.