Листи від Міноборони Естонії на випадок війни потрапили у соцмережі

Середа, 14 вересня 2016, 14:40

Листи від Міноборони Естонії, у яких адресатам повідомляється про призначення їх на посади у випадку війни, потрапили у соціальні мережі. Міноборони обурено публікацією такої інформації.

Про це повідомляє ERR.ee.

"Це секретна інформація, про яку я не буду говорити", - прокоментував надсилання таких листів керівник відділу стратегічних комунікацій штабу Сил оборони Естонії Валло Тоомет.

Окрім того, він запевнив, що надсилання таких листів-сповіщень не пов'язано з потенційним початком війни, та додав, що військовий склад постійно доповнюється і переглядається.

Якщо про якусь особу відомо, що вона є сильним фахівцем у своїй галузі, то отримання такого листа означає, що Сили оборони оцінюють її здатність зробити щось для країни у воєнний час, якщо він настане.

Листи від  Міноборони прийшли також на поштові скриньки тих, хто не проходив строкову службу.

 

"Насправді, в Естонії є загальний військовий обов'язок, тому тим, хто не проходив строкову службу, не варто думати, що про них забули - не забули", - зазначив Тоомет.

Нагадаємо, екс-глава МЗС Естонії Марина Кальюранд заявляла, що Естонія в протистоянні з Росією потребує допомоги НАТО, і немає жодної ознаки того, що РФ збирається чесно виконувати свої міжнародні зобов'язання і визнавати свою військову роль в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: