ЄС збільшить Європейський інвестиційний фонд до €500 млрд - Юнкер

Середа, 14 вересня 2016, 14:51

Європейський Союз буде нарощувати потенціал Європейського інвестиційного фонду для збільшення інвестицій в створення нових робочих місць для молоді, фінансування стартапів.

Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у щорічному виступі в Європарламенті.

"Європейський інвестиційний фонд в 315 мільярдів євро, який ми створили рік тому, вже акумулював €116 млрд інвестицій – від Латвії до Люксембургу", – відзначив Юнкер.

За інформацією голови ЄК, завдяки цьому фонду понад 200 000 малих підприємств і стартапів по всій Європі отримали кредити, було створено більше 100 000 нових робочих місць.

"Відтак, ми продовжимо роботу цього Європейського фонду стратегічних інвестицій в два рази, а також пропонуємо збільшити його фінансові можливості", – додав Юнкер.

"З вашою підтримкою наш Європейський інвестиційний фонд має забезпечити загалом  не менше €500 млрд інвестицій до 2020 року. І ми будемо працювати далі, щоб досягти рівня €630 млрд до 2022 року", – наголосив голова Єврокомісії.

Він також відзначив, що паралельно з нарощуванням фінансових можливостей фонду за рахунок залучення приватних інвестицій, в ЄС потрібно створити сприятливі умови для інвестування.

"Європейські банки демонструють кращий стан з, ніж два роки тому, завдяки нашим спільним зусиллям на рівні ЄС", – додав Юнкер.

Відтак, за його словами, нині "ЄК пропонує конкретну "дорожню карту" створення спільного ринку капіталу, що має стати гарантією стійкості фінансової системи ЄС".

"Новий ринок капіталу має надати підприємствам більш диверсифікований і надійний доступ до фінансування, особливо це стосується нових стартапів", – резюмував Юнкер.

Раніше повідомлялося, що за словами Юнкера, в центральній частині кожного міста у країнах Європейського Союзу до 2020 року працюватиме безкоштовний бездротовий інтернет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.