МЗС Литви не визнає вибори до Держдуми РФ в окупованому Криму

Середа, 14 вересня 2016, 15:53

Міністерство закордонних справ Литви засуджує спроби Російської Федерації організувати 18 вересня 2016 року вибори до Державної думи Росії в анексованому Криму.

Про це йдеться у відповідній заяві зовнішньополітичного відомства Литви.

"Міністерство закордонних справ Литовської Республіки засуджує спроби Російської Федерації 18 вересня 2016 року організувати вибори до Державної думи Росії в українській Автономній Республіці Крим, окупованій та незаконно анексованої на початку 2014 року", – йдеться у заяві.

В МЗС Литви наголосили на тому, що вважають вибори в Криму "незаконними і їх результатів не визнають".

"Організація в Криму виборів у Державну думу Росії – це ще один випадок грубого порушення територіальної цілісності і суверенітету України, за що Європейський союз та його міжнародні партнери ввели відповідні обмежувальні заходи проти Росії та індивідуальних осіб", – додали у зовнішньополітичному відомстві Литви.

Також у заяві наголошується на підтримці рішення ОСБЄ не посилати в Крим спостерігачів за виборами.

Окрім того, міністерство закордонних справ Литви висловило стурбованість "постійними спробами Росії переслідувати жителів Криму … насамперед кримських татар".

"Ми ще раз закликаємо Росію припинити незаконну анексію Української Автономної Республіки Крим, вивести свої військові підрозділи з території України і поважати норми міжнародного права", – йдеться у заяві.

Наостанок в МЗС Литви підтвердили, що Литва "разом зі своїми міжнародними партнерами ніколи не визнає незаконну окупацію та анексію Криму".

Раніше повідомлялося, що Євросоюз засуджує проведення Росією виборів до Держдуми в окупованому Криму та Севастополі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.