Маршалок Сейму: жодна країна світу не визнає вибори в окупованому Криму

Четвер, 8 вересня 2016, 17:40

Будь-які вибори на територіях, що окуповані Російською Федерацією, є неможливими і жодна демократична країна не повинна їх визнавати.

Про це під час Економічного форуму у Криниці-Здруй (Польща) у коментарі Укрінформу заявив маршалок Сейму Польщі Марек Кухцінський.

"Потрібно зміцнити однозначний сигнал, що жодні вибори не можуть відбутися на території, окупованих Росією, оскільки їхні результати будуть недемократичними. Жодна з демократичних країн не повинна і не може визнати будь-які вибори, проведені на окупованих територіях України", – відзначив він.

За словами спікера польського парламенту, спроби проведення виборів на території  країни, окупованій іншою країною, "є неможливими у демократичному світі".

Маршалок Сейму також підкреслив, що рішення щодо подовження на чергові півроку персональних санкцій ЄС проти російських чиновників, військових, а також маріонеток РФ у Криму є "однозначним і чітким сигналом" Росії.

"Однією з основних цінностей ЄС є мир і гарантування суверенітету країн на території Європи, і Росія повинна це усвідомлювати. Сподіваюся, що Євросоюз й надалі дотримуватиметься своєї позиції", - наголосив Кухцінський.

Як відомо, 18 вересня відбудуться чергові вибори до російського парламенту – Державної думи.

При цьому вперше "вибори" пройдуть також у Криму: анексований півострів у Москві представлятимуть чотири депутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.