Глава МЗС Франції: альтернативи мінським угодам немає

Середа, 14 вересня 2016, 19:59

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро наголошує, що Україна, Франція і Німеччина підтвердили позицію про безальтернативність мінського процесу з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив під час брифінгу з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним та Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайером в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми заявили про свою відданість мінському процесу, якому немає альтернативи. Немає ніякого "плану Б". І треба вести мову про необхідність виконання мінських домовленостей", - сказав Еро.

Він також повідомив, що Україна, Франція і Німеччина працюють над відновленням переговорів в "нормандському форматі" – на рівні глав держав України, Німеччини, Франції та РФ.

"Ми намагаємося забезпечити живучість цього формату... ми намагаємося перезапустити його знову і підготувати всі необхідні умови для проведення на найвищому рівні саміту в нормандському форматі за участю президента Олланда, канцлера Меркель, президента Порошенко і президента Путіна", - додав очільник зовнішньополітичного відомства Франції.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Україна може розраховувати на підтримку німецької сторони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.