Глава МЗС Литви: Росія може шукати приводу відійти від Мінських угод

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:49

Росія шляхом висунення звинувачень на адресу України в організації змови в Криму може шукати приводу до відходу від Мінських угод.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє видання Delfi.

"Можливо, тут мають місце пошуки приводів для відходу від Мінських угод, і я в цьому теж вбачаю загрозу, бо якщо Росія буде звинувачувати українську сторону, мовляв, вона розвалила і Мінський процес не має подальших перспектив, ми втрачаємо єдиний інструмент, який використовували для врегулювання цього конфлікту. В такому випадку дійсно буде завдано великої шкоди", - сказав міністр.

Крім того, дії Москви, на його думку, можуть бути обумовлені і передвиборними настроями в Росії.

"Тут дуже багато факторів: вибори в Росії, необхідна, можливо, деяка консолідація, ситуація з американцями, які зараз сконцентрувалися на внутрішній політиці, на виборах. Більш активні дії не тільки щодо України, але і на Близькому Сході та в інших місцях, так що виникає певний вакуум, яким можуть скористатися для перевірки пильності", - заявив. Лінкявічюс.

Як повідомлялося, Лінас Лінкявічюс раніше заявив, що звинувачення Росією України в тому, що вона готує диверсії в Криму, нагадують методи КДБ, коли жертву звинувачували в нечуваних речах, щоб знайти привід для нападу на неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.