Болгарія проситиме у ЄС 160 млн євро на зміцнення кордону

Четвер, 15 вересня 2016, 09:44

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов розкритикував ЄС за відсутність солідарності і сказав, що проситиме лідерів на завтрашньому саміті ЄС в Братиславі про негайне надання 160 млн. євро допомоги для зміцнення кордону країни.

Про це повідомляє EurActiv.

Борисов зробив цю заяву разом зі своїм угорським колегою Віктором Орбаном, який приїхав, щоб побачити нові загородження з колючого дроту в прикордонному селі Лесово, де почали будувати бар'єр уздовж турецького кордону довжиною 259 км.

"Болгарія має право на ці гроші – 160 млн. євро. Болгари повинні це почути. Ми втомилися чути: ти не один, ми з тобою, разом ми можемо зробити більше. Минулого тижня греки отримали 165 мільйонів. Звичайно, єврокомісар же з Греції", - сказав Борисов, маючи на увазі комісара міграції та внутрішніх справ Дімітріса Аврамопулоса.

Близько 13 тисяч біженців були зареєстровані в Болгарії з початку 2016 року, і влада повідомила, що в серпні їхнє число подвоїлося у порівнянні із попереднім місяцем.

Раніше Європейська комісія пообіцяла Болгарії надати значну фінансову допомогу для зміцнення кордону з Туреччиною і стримання потоку мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.