ЄС запустив нову програму із впровадження децентралізації в Україні

Четвер, 15 вересня 2016, 14:48

У Вінниці відбулося офіційне відкриття програми щодо розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою".

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Програма спільно фінансується Євросоюзом та країнами-членами, а саме Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією, з метою підтримки українського уряду у впровадженні реформи децентралізації в Україні.

Загальний бюджет програми, яка розрахована на 2016-2020 роки, становить 102 млн євро.

Комісар ЄС із питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган наголосив, що реформа децентралізації приносить переваги громадянам України, допомагає збільшити місцеві бюджети.

"Програма "U-LEAD з Європою" допоможе Україні створити прозору і багаторівневу систему управління, яка буде підзвітною та відповідатиме потребам громадян. Це передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях для ефективного виконання своїх обов’язків", - сказав Ган.

Він також висловив переконання, що "реформа децентралізації має вирішальне значення для відновлення та зміцнення зв'язку між місцевими громадами та їх представниками".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.