Реформи в Литві вдалися, бо ми мали перспективу членства в ЄС – екс-премʼєр

П'ятниця, 16 вересня 2016, 18:49

Основною відмінністю між країнами Балтії, які провели європейські реформи, та Україною, полягає в тому, що балтійські країни мали чіткі гарантії членства в ЄС.

Про це під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив також колишній прем'єр Литви (у 1999-2000 роках) Андрюс Кубілюс, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми мали гарантії членства в ЄС і це було стимулом для проведення вдалих реформ. Україна наразі таких стимулів немає", - заявив він.

За словами Кубілюса, ЄС варто подумати про створення додаткових механізмів підтримки України, які діятимуть доти, поки Брюссель не погодиться дати гарантій членства Києву.

"Це може біти додатковий пакет фіндопомоги, який буде діяти, наприклад, із 2020 року, у випадку, якщо Україна покаже успіх у реформах. Але потрібні чіткі гарантії", - наголосив Кубілюс.

Раніше повідомлялося, що МЗС Республіки Литва ближчим часом офіційно оголосить про продовження роботи в якості контактного посольства НАТО в Україні до кінця 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: