Гофер лідирує у президентській гонці в Австрії, але втрачає підтримку

Неділя, 18 вересня 2016, 16:46

Незалежний кандидат у президенти Австрії Александр Ван дер Беллен наздоганяє свого ультраправого  суперника Норберта Гофера напередодні повторних виборів.

Про це свідчать дані останнього соціологічного опитування, повідомляє Reuters.

Ван дер Беллен має підтримку на 49% виборців – це на два пункти більше, ніж за результатами серпневого опитування - проти 51% підтримки у Гофера.

Опитування також показало рішучу підтримку австрійців євро скептичної Партії свободи (FPO). На питання, за яку партію вони б проголосували на парламентських виборах, 35 відсотків респондентів обрали FPO.

Партії, які зараз входять до правлячої коаліції, відстають: соціал-демократи мають 26% підтримки,і консервативна Народна партія - 19 відсотків.

Як повідомлялося, повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. Перевибори мали відбутися 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик.

Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.