Європарламент не прийме жодного депутата РФ, обраного на виборах в Криму - євродепутат

Понеділок, 19 вересня 2016, 18:30

У Європарламенті не приймуть жодного депутата Держдуми РФ, незаконно обраного на виборах у тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив депутат Європейського парламенту, член Комітету з питань закордонних справ Міхаель Галер, передає УНІАН.

"Чітко зрозуміло, що ми не будемо сприймати будь-кого, хто був обраний в Криму. Це чіткий меседж: не відправляйте нікого, ми не сприймемо нікого, хто був обраний в Криму у будь-якій делегації, яка буде відвідувати Європейський парламент", - сказав Галер.

При цьому він наголосив, що "всі державні дії Росії в Криму є незаконними", оскільки РФ окупувала півострів.

Разом з тим Галер зазначив, що не заморожував би співпрацю з Держдумою повністю, але це питання вирішуватимуть його колеги.

Депутат також упевнений, що робота російської делегації не повинна бути відновлена і в Раді Європи, адже "нічого не було змінено з того, через що була припинена їх участь".

"Це повинно бути продовжено", - наголосив він.

Галер також дав характеристику парламентським виборам в Росії в цілому, назвавши умови їх проведення такими, що суперечать "відкритим рамкам, в яких проводяться демократичні вибори".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

В МЗС пояснили, що в результаті проведення таких виборів легітимність втратили не лише 4 "депутати Держдуми", обрані в Криму за мажоритарною системою, але також всі депутати, обрані за партійним списками.

Нагадаємо, вибори до державної думи Росії відбулися 18 вересня. Київ обіцяв не допустити проведення виборів на дільницях у дипустановах РФ, однак не виконав ці наміри.

Зазначимо, депутат Європейського парламенту Міхаель Галер, входить до комітету у закордонних справах. У Європарламенті він представляє німецьку партію Християнсько-демократичний союз (лідер партії Ангела Меркель), що входить в об'єднання Європейська народна партія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.