Україна на засіданні Радбезу ООН порушить питання катастрофи МН17

Вівторок, 20 вересня 2016, 09:21

Українська сторона на засіданні Ради безпеки ООН 22 вересня порушить питання узурпації Росією повітряного простору навколо Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Нью-Йорку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Засідання Радбезу ООН 22 вересня - це все питання авіаційної безпеки. Тому у мене буде кілька ключових тем. З них я хотів би зробити особливий акцент на двох. Одна - це МН-17", - сказав Клімкін.

Він також повідомив, що у вівторок відбудеться зустріч п’яти міністрів закордонних справ країн, які входять до міжнародної групи з розслідування катастрофи МН-17, щоб обговорити подальшу тактику і стратегію дій напередодні оприлюднення голландською стороною звіту з приводу кримінального розслідування.

"А під час Радбезу я планую сфокусувати увагу на цій темі, а також на теми, яким чином Росія намагається узурпувати контроль над повітряним простором навколо тимчасово окупованого Криму. І там ми представимо чітку позицію, чому вона порушує і що вона порушує, і запропонуємо логіку, що ми маємо робити далі", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, прокуратура Нідерландів 28 вересня оголосить перші результати розслідування кримінальної справи про катастрофу MH17.

13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.