Більшість Європарламенту хоче безумовного безвізу для України – євродепутат

Середа, 21 вересня 2016, 14:15

Більшість депутатів у Європарламенті хочуть затвердження повного й безумовного безвізового режиму для України. 

Про це сказав євродепутат з Угорщини Тібор Шаний в інтерв’ю Deutsche Welle.

Шаний переконаний, що до кінця цього року, найпізніше - на початку наступного - безвізовий режим з Україною запрацює.

"Проблема в тому, що деякі сили вимагають схвалити американський тип безвізового режиму, який передбачає, зокрема, попередню реєстрацію громадян, які збираються здійснити поїздку на територію країн ЄС. Але позиція більшості в Європарламенті полягає в тому, що ми хочемо повного й безумовного безвізового режиму для України", - сказав євродепутат. 

Він запевнив, зволікання щодо запровадження безвізового режиму викликані лише процедурними моментами, тому все триває довше, ніж всі сподівалися.

"У ЄС не стомилися від України і не розчарувалися в ній. Навіть якщо ви чуєте критику на свою адресу, це критика дружня, радше порада. Насправді, ми захоплюємося Україною", - сказав Шаний. 

Раніше повідомлялося, що Комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) 26 вересня проведе голосування щодо внесення України до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Тібор Шаний, євродепутат з Угорщини, входить до Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів та є заступником голови комітету Європейського парламенту Україна-ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: