Президент Естонії: дивує наївність лідерів країн у відносинах з РФ

Четвер, 22 вересня 2016, 11:48

Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес здивований наївністю європейських лідерів у стосунках з Росією, яка стає все більш агресивною, та заявив, що країни, які не є членами ЄС та НАТО, перебувають під загрозою.

Про це він сказав в інтерв'ю BuzzFeed.

"Іноді я збитий з пантелику наївністю деяких лідерів, які неодноразово переконувалися, що є порушення (з боку РФ - ред.), але вони продовжують поводитися так, наче ми не бачимо ... навмисний підрив основ західної безпеки", - сказав він.

Президент Естонії, зокрема, вказав на такі країни, як Франція, яка підтримує припинення санкції щодо Росії, введених після анексії Криму та військового втручання на сході України. 

Він зазначив, що під великою загрозою знаходяться країни, які, на відміну від Естонії, не є членами ЄС та НАТО.

За його словами, країни Балтії не були у верхній частині списку "пріоритетів" РФ, яка стає більше втручається у справи інших країн в різних регіонах - від України до Сирії.

"Ми не можемо розраховувати на Росію у дотриманні основоположних домовленостей про безпеку Заходу", - сказав він.

Ільвес зазначив, що Росія становить загрозу для Європи шляхом фінансування партій та підриває довгострокові угоди з питань безпеки. 

Президент Естонії також наголосив на важливості зміцнення трансатлантичних відносин у ЄС та застеріг, що Brexit може мати негативний вплив, оскільки саме Британія стримувала певні антиамериканські позиції деяких країн-членів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: