Україна закликала Радбез ООН створити трибунал по МН17

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:12

Україна закликала Раду Безпеки ООН повторно розглянути питання про створення міжнародного трибуналу, щоб притягнути до відповідальності винних у катастрофі літака Boeing-777 рейсу MH17, збитого над Донецькою областю.

Про це на засіданні Радбезу ООН заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє сайті МЗС.

"Я підкреслюю необхідність повного виконання резолюції 2166 (2014), зокрема у зв'язку з вимогою Ради Безпеки, щоб притягнути до відповідальності винних у цьому інциденті і повною мірою співпрацювати для встановлення відповідальності", - сказав Клімкін.

Клімкін зазначив, що зусилля зі створення міжнародного трибуналу щодо судового переслідування осіб, відповідальних за збитий рейс, були саботовані минулого року через вето одного постійного члена Радбезу ООН.

"Такий трибунал, я впевнений, був би найефективнішим інструментом, щоб відреагувати на цей жахливий злочин. Тим не менш, ми продовжуємо нашу роботу з іншими країнами-партнерами в рамках спільної слідчої групи для вирішення цієї проблеми, з метою представити варіанти механізму для встановлення відповідальності", - сказав він.

Нагадаємо, засідання Ради Безпеки ООН 22 вересня було присвячено питанню авіаційної безпеки.

Як повідомлялося, прокуратура Нідерландів 28 вересня оголосить перші результати розслідування кримінальної справи про катастрофу MH17.

13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.