Ісландський уряд може судитися з британською мережею магазинів "Ісландія"

Субота, 24 вересня 2016, 16:12

Британським супермаркетам "Ісландія" загрожує юридична суперечка щодо назви після того, як уряд Ісландії підтвердив, що розглядає можливість вжиття правових заходів.

Про це повідомляє ВВС.

Фірма, яка спеціалізується на заморожених продуктах та має головний офіс в Едінбурзі, працює під цією назвою вже 45 років і має 800 магазинів.

 

Вона володіє європейським товарним знаком для використання назви "Ісландія" і заявляє, що раніше ніколи не було приводів для публічних претензій.

"Під назвою "Ісландія" ми торгували протягом багатьох років в інших країнах ЄС, і країнах, які не входять до ЄС, в тому числі і в самій Ісландії. Використання назви "Ісландія" ніколи не викликало жодної плутанини з країною Ісландія", - сказав прес-секретар компанії.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Ісландії підтвердив, що питання про юридичний спір розглядається, але рішення поки не прийнято.

Підприємці в Ісландії стверджують, що вони позбавлені можливості просування власних товарів і послуг, які включають в себе назву їхньої батьківщини, через реєстрацію торгової марки по всій Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.