"Нормандська четвірка" обговорить Мінськ, про пом’якшення санкцій не йтиметься – джерело

Середа, 28 вересня 2016, 08:26

На зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки" - Німеччини, Франції, України та РФ - не будуть обговорювати питання санкцій, говоритимуть лише про імплементацію Мінських угод.

Про це сказав представник МЗС Німеччини у розмові з журналістами у Берліні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Співрозмовник зазначив, що санкції залишаються прив’язаними до виконання Мінська, і ніякого запасного плану немає.

Він також не підтвердив, але і не спростував інформацію, що зустріч відбудеться на початку жовтня, як про це повідомляли ЗМІ.

"Немає плану Б. Проблема Мінська в тому, що українці не готові до політичних кроків поки немає прогресу у безпеці, а РФ – навпаки, вимагає спочатку виборів. І ми намагаємося працювати з обома сторонами. Ми зараз намагаємося узгодити всі спірні питання на рівні робочих груп. Тільки у разі прогресу є сенс збирати зустріч на найвищому рівні", - сказав він.

Співрозмовник також відзначив, що зараз йде робота над створенням "дорожньої карти" для забезпечення необхідних умов безпеки, щоб можливо було провести вибори і відправити туди спостерігачів.

"Санкції прив’язані до Мінська, але для повного виконання треба багато зусиль. Якщо буде певний прогрес, ми повинні дати європейський сигнал, що готові для почати дискусію щодо поступового пом’якшення. Але Мінськ не виконується, тому немає про що зараз дискутувати", - підкреслив він.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошував, що позиція "Нормандії" по Донбасу незмінна - жодних виборів без контролю за кордоном.

Як повідомлялося, наприкінці жовтня Петро Порошенко поїде в Брюссель на саміт ЄС, де вирішуватимуть долю санкцій проти Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.