У МЗС Німеччини впевнені, що пропаганда РФ не має значного впливу у країні

Середа, 28 вересня 2016, 11:47

Німецьке суспільство здебільшого не піддається впливу російської пропаганди, оскільки має можливість порівнювати інформацію з різних джерел.

Про це сказав представник МЗС Німеччини у розмові з журналістами у Берліні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми маємо плюралістичне суспільство і пропаганда РФ лише один із багатьох голосів. І ми маємо впевнитися, що наші люди отримують всю інформацію. Тому ми завжди намагаємося надавати факти, які спростовують перекручену або неправдиву інформацію. Серед більшості населення голос російської пропаганди не має великої ваги", - сказав він.

Співрозмовник підкреслив, що німецька влада не має наміру вдаватися до контрпропаганди, вважаючи найкращим способом боротьби спростування за допомогою перевірки фактів.

"На пропаганду завжди важко реагувати, але ми маємо зберігати стандарти дипломатії і маємо вірити у наше суспільство. У країнах Східного партнерства ми також намагаємося втілити ці стандарти. Ми намагаємося не вв’язуватися у перегони з ними (з РФ, - ред.), а просто виконуємо свою роботу і намагаємося наводити факти", - зазначив він.

У МЗС навели приклад відкриття у Берліні інституту "Діалог цивілізацій", який очолює колишній глава РЖД (російська державна залізнична кампанія) Володимир Якунін.

"Крім ЗМІ є організації та інститути які мають впливати на публічну думку. Наприклад, інститут Якуніна, що має штаб-квартиру в Берліні. Але попри всі витрачені гроші вони не мають відповідного впливу. Вони відкривалися з великою помпою, але результатів, до яких прагнуть, не мають", - запевняють в МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: