У Сирії з річного полону звільнили німецьку журналістку

Четвер, 29 вересня 2016, 09:14

Німецька журналістка і її дитина, народжена в момент її перебування в заручниках, звільнені з полону в Сирії і зараз знаходяться в Туреччині.

Про це з посиланням на інформацію міністерства закордонних справ Німеччини повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією МЗС, наразі посольство країни в Анкарі готує документи для повернення журналістки, яка провела в полоні близько року.

Видання відзначає, що глава німецького відділення "Репортерів без кордонів" Кристіан Мір подякував владі ФРН за те, що вдалося звільнити журналістку і уникнути її страти, як це сталося з американським репортером Джеймсом Фоулі та іншими журналістами.

"Важливо також, що німецькі ЗМІ практично одноголосно для захисту журналістки відмовилися від того, щоб використовувати це в своїх інтересах для публікації сенсаційних текстів", - наголосив Мір.

Варто додати, що на сьогодні близько 50 журналістів у Сирії знаходяться у в'язниці, в заручниках або вважаються зниклими без вести.

За інформацією "Репортерів без кордонів", загалом від початку конфлікту в 2011 році в країні було вбито близько 200 працівників ЗМІ, більше 300 сирійських журналістів втекли за кордон.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині зафіксовано понад 800 нападів на політиків і журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.