Аудит СОТ показує непрозорість торговельної політики РФ

Четвер, 29 вересня 2016, 18:26

Перший міжнародний аудит, що розпочався в штаб-квартирі СОТ у Женеві, виявив непослідовність та недотримання принципу прозорості у торговельній політиці Росії.

Про це повідомляється на сайті Мінекономрозвитку України.

"Було підготовлено понад 90 письмових запитань до РФ, що стосувалися кількісних обмежень імпорту, транзиту, технічного регулювання, санітарних і фітосанітарних вимог, заходів торговельного захисту, дотримання принципу прозорості тощо", - йдеться у повідомленні.

Делегація України, яка взяла участь у засіданні, акцентувала увагу на низці обмежень і заборон, запроваджених РФ стосовно товарів українського походження, їхнього транзиту через територію РФ до третіх країн.

Українська делегація висловила позицію щодо невідповідності таких дискримінаційних заходів положенням угод СОТ, наголосила на необхідності їх усунення.

В обговоренні взяли участь представники близько 50 делегацій, які проаналізували основні напрями економічної та торговельної політики РФ.

Засідання органу з Огляду торговельної політики РФ продовжиться в п’ятницю 30 вересня, де буде підбито підсумки щодо ефективності торговельної та економічної політики РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія обрала нову тактику дій у торгових суперечках, що розглядаються у Секретаріаті СОТ у Женеві. Зокрема, РФ намагається залучати до свого захисту найширше коло провідних юристів, що спеціалізуються на праві СОТ, що унеможливлює їх залучення Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: