У французькому Кале далекобійники протестують проти напливу мігрантів

Понеділок, 5 вересня 2016, 11:49

Далекобійники уповільнили рух у місті Кале на знак протесту проти зростання кількості мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агенції, дві автоколони вантажівок і тракторів сповільнили рух на головному під'їзному шляху до Кале на знак протесту проти впливу зростаючої кількості мігрантів на роботу порту Кале.

Акцію водіїв та фермерів підтримали і мешканці міста, які утворили живий ланцюг вздовж дороги, що веде безпосередньо до порту.

Як відомо, напруженість в Кале виникла після того, як тисячі мігрантів почали прибувати до міста з надією нелегально потрапити через протоку Ла-Манш (поромом або через тунель потягу Eurostar) і збираються у місті та навколо нього. Наплив мігрантів спричиняє регулярні затримки у роботі тунелю та порту Кале, призводить до інших проблем.

Тому профспілки вирішили привернути увагу до проблеми.

"Ми повинні це зробити. Треба піднімати питання, тому що протягом декількох місяців і зараз ситуація стає все гірше і гірше," – сказав Девід Сангар, президент національної федерації далекобійників.

"Раніше це були просто спроби потрапити на вантажівки. Зараз – це вже пограбування й умисне пошкодження майна, порізані тенти, вкрадені або знищені товари ... водії йдуть на роботу зі страхом і економічні наслідки є серйозними", – додав він.

Варто додати, що наразі у північній частині табору біля Кале, який називають "Джунглі Кале", вже зібралося близько 7000 мігрантів.

При цьому ще у червні там нараховувалося не більше 4500 осіб.

За даними гуманітарних організацій в "Джунглях Кале" зібралося близько 9000 осіб.

Раніше повідомляося, що Британія відмовилася змінювати угоду з Францією щодо мігрантів в Кале.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.