У Голландії прихильника Ердогана затримали за погрози прихильникам Гюлена

Понеділок, 5 вересня 2016, 16:04

Голландська поліція затримала 42-річного голландця турецького походження, який погрожував туркам, що мешкають у Нідерландах і є прихильниками опозиціонера Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє Reuters.

"Затриманий чоловік є прихильником Ердогана і його підозрюють у тому, що він висловлював свої погрози на адресу прихильників Гюлена онлайн і особисто", – йдеться у повідомленні.

Голландська поліція повідомила, що слідчі перевірили 150 скарг на висловлювання затриманого, пов'язаних з наслідками спроби військового перевороту в Туреччині з середини липня, приблизно половина з них виявилися погрозами та залякуваннями.

Наразі більш детальної інформації про затриманого немає, проте прокурори заявили, що суд, найбільш ймовірно, ухвалить рішення про затримання чоловіка.

Агенція відзначає, що після липневої спроби перевороту в Туреччині в турецьких кварталах іммігрантів в Нідерландах почали зʼявлятися списки можливих прихильників Гюлена, які в основному розповсюджувалися в соціальних мережах погрожували родинам та школярам.

Варто додати, що після хвилі імміграції 1960-х і 1970-х років, у Нідерландах мешкає приблизно 400-500 тис. турків.

Абсолютна меншість з них є прихильниками опозиційного проповідника Гюлена, якого нинішня турецька влада звинувачує в організації спроби перевороту.

Як відомо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава". Сам Гюлен засудив спробу перевороту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.