Комітет ЄП схвалив доповідь про безвіз для Косова, але відмовився почати юридичний процес

Понеділок, 5 вересня 2016, 19:16

Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) проголосував на підтримку доповіді щодо внесення Косова до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

За надання безвізового режиму з ЄС для Косово сьогодні на засіданні проголосували 25 членів комітету, 24 євродепутати були проти.

В той же час члени комітету не підтримали рішення про переговори Косова з Радою ЄС та Комісією, які передують остаточному затвердженню Євросоюзом законодавчої пропозиції.

Під час обговорення деякі євродепутати запропонували відкласти голосування на два тижні через те, що Косово ще не виконало до кінця всі необхідні критерії.

Однак голова комітету заявив, що за процедурою пропозицію про перенесення голосування треба було подати завчасно і поставив питання на голосування. Зрештою 24 депутати висловилася за переговори, а 25 – проти.

Як повідомлялося, сьогодні Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції і внутрішніх справ (LIBE) підтримав надання Грузії безвізового режиму з ЄС.

Нна засіданні LIBE також заслухали доповідачку з українського питання, яка рекомендувала затвердити пропозицію про внесення України до перелік країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.