Меркель взяла на себе відповідальність за провал на виборах на півночі ФРН

Вівторок, 6 вересня 2016, 08:09

Канцлер Німеччини Ангела Меркель взяла на себе відповідальність за те, що її партія - Християнсько-демократичний союз (ХДС) - поступилася на місцевих виборах правопопулістам з партії Альтерантива для Німеччини (АдН).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Я - голова партії, я федеральний канцлер. В очах людей ці речі є неподільними. І тому я теж відповідальна", - сказала Меркель.

За її словами, тепер треба думати "як можна повернути довіру".

АдН дебютувала на виборах у федеральній землі Мекленбург - Передня Померанія, де здобула понад 20 % голосів виборців. У той же час решта партій, що вже багато років були представлені в місцевому Ландтазі, втратили по кілька відсотків підтримки. ХДС опинилася на третьому місці, набравши менше 20 % голосів.

Результат ХДС пов'язують з тим, що багатьох німців не задовольняє політика Меркель щодо біженців. Канцлервідзначила, що загальнонімецькі теми відсунули на задній план питання, які зазвичай грають основну роль на регіональних виборах.

Однак Меркель зберігає впевненість у тому, що її рішення пустити біженців у Німеччину було правильним. "Ми повинні взяти до уваги, що багато людей не мають достатньої довіри до компетентності влади у цих питаннях, хоча нам вже чимало чого вдалося досягти", - сказала Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.