Польщі загрожує як російська агресія, так і нехристиянська Європа – міністр оборони

Середа, 7 вересня 2016, 12:43

Країни Східної Європи, зокрема Польща, зіткнулися з російською агресією, провідником якої є великий російський бізнес.

Про це під час економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"На прикладі України, Молдови та інших країн ми побачили, як колишні еліти – посткомуністичні еліти – стають провідниками інтересів Кремля. Однак це не все – так само гібридним провідником інтересів Кремля виступає російський бізнес, що працює в Європі. І ми мусимо це враховувати", – заявив він.

Міністр нагадав заяву президента РФ Володимира Путіна, яку він зробив у Польщі у 2009 році (тоді – на посаді прем’єр-міністра).

"Він заявив, що Росія має виняткові інтереси в країнах Східної Європи, попри те, що зараз вони є членами ЄС. Я хочу сказати, що аж ніяк не вважаю Путіна фантазером або несерйозною людиною. Навпаки – він послідовно намагається реалізувати ці плани", – додав Мацеревич.

Друга загроза Європи, за словам польського міністра оборони, полягає у новому курсі ЄС, а особливо – у відмові від християнської ідентичності.

"Нас змушують відмовитися він нашої культурної ідентичності. І в останні часи – після Brexit, ця політика стала ще потужнішою", – додає міністр. "Така політика Брюсселя робить ЄС ще слабшим перед агресією РФ", – резюмує Мацеревич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.