Польща створить територіальну оборону за зразком нацгвардії США

Середа, 7 вересня 2016, 13:17

Підрозділи територіальної оборони, які планує створити Польща, будуть формуватися за зразком подібних формувань у США.

Про це розповів прес-секретар Міноборони Польщі Олександр Місєвич, повідомляє видання Wprost.

"Територіальна оборона (Оbrona Terytorialna) стане п'ятим родом військ, а не добровольчими загонами", – відзначив речник міністерства.

"Рішення про вибір моделі територіальної оборони буде ухвалюватися згідно з тим, які потенційні загрози виникають. Сьогодні ми створюємо територіальну оборону в тому числі з урахуванням потреби протидії гібридним загрозам", – додав Місевич.

За його словами, при розробці моделі територіальної оборони Польща активно співпрацює з національною гвардією США, переймаючи американський досвід роботи подібних формувань.

У свою чергу Григорій Квасняк, представник Міноборони з питань створення територіальної оборони Польщі, пояснив, що завершення процесу організації основних елементів планується до кінця 2019 року.

Передбачається, що до того моменту буде створено щонайменше по одній бригаді територіальної оборони у кожному воєводстві.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич анонсував збільшення наступного року чисельності польського війська на близько 50 тис. осіб.

Також міністр пообіцяв, що істотною частиною збільшеного війська стане територіальна оборона як невід’ємна частина армії – "п’ятий рід збройних сил".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.