Туреччина звільнила з ВПС понад 70 військових за причетність до перевороту

Середа, 7 вересня 2016, 14:35

За причетність до діяльності організації FETO опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого влада країни звинувачує в органіазції спроби перевороту в липні цього року, з турецьких ВПС звільнені 73 військовослужбовців.

Про це повідомляє Anadolu.

"За причетність до діяльності організації FETO ФЕТО звільнено сімдесят три військовослужбовців турецьких військово-повітряних сил, в тому числі 66 офіцерів і сім сержантів", – йдеться у повідомленні.

Агенція нагадує, що чергова хвиля звільнень з лав Збройних сил Туреччини пройшла після того, як минулого тижня з сухопутних військ і флоту було звільнено 820 військовослужбовців, з яких 648 осіб, були взяті під варту

Таким чином, наразі загальна кількість військових, звільнених зі збройних сил збільшилася до 4 524 осіб, серед яких 151 генерал.

Раніше повідомлялося, що в Туреччині після спроби перевороту арештували більше 20 тис. осіб.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Турецька влада стверджує, що Гюлен створив терористичну мережу під назвою "Паралельна держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: