Задача Польщі – не дати Східній Європі стати периферією Європи – глава МЗС

Середа, 7 вересня 2016, 15:55

Одним з ключових завдань зовнішньополітичного курсу Польщі є боротьба зі спробами перетворити регіон Східної Європи у європейську периферію.

Про це під час економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми бачимо спроби окремих країн розглядати регіон Східної Європи як периферійний та маємо протистояти цьому", - заявив він.

За словами міністра, досягти цього треба за рахунок  максимального поширення Східного партнерства.

"Ми маємо сприяти максимальному залученню наших східних сусідів до європейської інтеграції – у політичному та економічному вимірах, а також розвивати енергетичні проекти", - пояснив він.

Втім, Ващиковський додає – такі плани зіштовхуються зі складнощами, тому в Польщі є "план В" – програми регіональної співпраці.

Коментуючи загрозу "російського експансіонізму", глава МЗС Польщі зазначає – основні відповіді на це дав Варшавський саміт НАТО.

"Нашим завданням тепер є спостереження за тим, аби всі рішення цього саміту було виконано – це теж один із пріоритетів нашої політики", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.