Форум громадянського суспільства закликав Раду підтримати реформу держуправління

Четвер, 8 вересня 2016, 15:35

Народні депутати мають протягом найближчої парламентської сесії ухвалити проект закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (№2489).

Про це йдеться в заяві Української національної платформи (УНП) Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, яка об’єднує близько двохсот організацій.

Наголошується, що законопроект треба прийняти з урахуванням напрацювань Робочої групи щодо пропозицій та поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи та збереження в законопроекті основоположних засад: виключно конкурсний підхід при призначенні на посади в органах місцевого самоврядування, залучення організацій громадянського суспільства до роботи в конкурсних комісіях, розмежування політичних та адміністративних посад.

"Існуюча система органів державного управління, практика вироблення та впровадження державних політик в різних сферах, на жаль, є неефективними та не відповідають потребам країни", - йдеться у заяві.

У зв’язку з цим Форум висловлює підтримку діям Кабінету міністрів  щодо ухвалення Стратегії реформування державного управління України на 2016-2020 роки, впровадженню заходів щодо розвитку професійної, стабільної та політично нейтральної державної служби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.