Керівний комітет Форуму східного партнерства пікетував інституції ЄС через безвізовий

Фото
Неділя, 5 червня 2016, 16:25

Представники керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства у суботу влаштували пікет біля інституцій ЄС з вимогою пришвидшити надання безвізового режиму для України та Грузії.

Про це повідомляє сторінка Форуму у Facebook.

"Перед засіданням Комітету постійних представників країн ЄС (COREPER) керівний комітет влаштував демонстрацію на підтримку пришвидшення процедури надання безвізового режиму Україні та Грузії",  - йдеться в повідомленні.

 

Як відомо, раніше в своїй заяві представники керівного комітету наголосили, що ЄС ризикує відчуженням України та Грузії через візове питання.

"Будь-яке відтермінування буде сприйняте як штучне затягування і серйозно підірве довіру до Європейського Союзу і в Україні, і в Грузії", - наголосили вони.

Як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.