ЄС і Туреччина домовилися відновити діалог з ключових питань

П'ятниця, 9 вересня 2016, 19:41

Європейський Союз продовжить співпрацю з Туреччиною у питаннях запровадження безвізового режиму для турецьких громадян і покращення функціонування митного союзу між двома сторонами.

Про це заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні в Анкарі, повідомляє Deutsche Welle.

Під час зустрічі сторони домовилися щодо відновлення двостороннього діалогу, який значно ускладнився в останні два місяці після спроби державного перевороту в Туреччині.

"Ключовий момент, про який ми домовилися, - це почати більше говорити один з одним, і менше - один про одного, демонструючи повну взаємоповагу", - сказала Могеріні.

Могеріні також висловила переконання, що необхідно шукати політичного шляху припинення військових дій між турецькою армією та силами Робітничої партії Курдистану.

Також, на її думку, не існує військового шляху досягнення миру в охопленій війною Сирії, яка межує з Туреччиною на півдні та у яку кілька тижнів назад увійшла турецька армія і веде бойові дії як проти курдських підрозділів, так і проти бойовиків "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.