Порошенко, Олланд та Меркель звірили позиції щодо "Мінська"

Понеділок, 17 жовтня 2016, 07:59

Президент України Петро Порошенко звірив позиції з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером ФРН Ангелою Меркель щодо імплементації Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

Порошенко наголосив на важливості подальших скоординованих зусиль з метою забезпечення виконання Росією та її маріонетками безпекових умов Мінських домовленостей як передумови для будь-якого прогресу на політичному напрямі.

"Сторони обговорили підсумки останніх консультацій на рівні дипломатичних радників у Нормандському форматі (Україна, ФРН, Франція та РФ). Було відзначено ефективну німецько-франко-українську взаємодію в опрацюванні дорожньої карти імплементації Мінська", - йдеться у повідомленні.

Було домовлено провести наступну телефонну бесіду в тристоронньому форматі на початку наступного тижня для визначення перспектив проведення саміту в Нормандському форматі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не виконуватиме політичну частину мінських угод, поки не буде відновлена безпека в зоні конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.