США і Британія не виключають нових санкцій проти уряду Сирії та РФ

Понеділок, 17 жовтня 2016, 09:32

Велика Британія і США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти сирійського президента Башара Аль-Асада та його прибічників через їхні дії у війні в Сирії.

Про це заявили міністр закордонних справ Британії Боріс Джонсон і держсекретар США Джон Керрі на брифінгу в Лондоні, повідомляє Reuters.

"Ми пропонуємо дуже багато заходів, як, наприклад, додаткові санкції відносно сирійського режиму і їхніх поплічників, притягнення до відповідальності осіб, винних у військових злочинах, в Міжнародному кримінальному суді", - сказав Джонсон.

За його словами, "досить сумнівно", що сирійські урядові сили були здатні захопити місто Алеппо або перемогти у війні без підтримки Росії. Джонсон також закликав РФ та Іран погодитися на припинення вогню.

Керрі підтвердив, що США розглядають додаткові санкції через дії в Сирії, але не назвав Росію в якості об’єкту цих санкцій. "Ми розглядаємо додаткові санкції, і можна точно сказати, що президент Обама не виключає цього варіанту в даний момент", - сказав Керрі.

Як повідомлялося, 15 жовтня на переговорах щодо Сирії, скликаних держсекретарем США Джоном Керрі у швейцарській Лозанні, не вдалося узгодити спільну стратегію з Росією для припинення конфлікту в Сирії.

За даними ЗМІ, міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок закличуть розширити список громадян Сирії, які потрапляють під європейські санкції, через причетність до атак на місто Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.