Вирішення ситуації в Алеппо залежить від режиму Асада та росіян - Джонсон

Понеділок, 17 жовтня 2016, 11:09

Вирішення ситуації в Алеппо та сирійського конфлікту загалом залежить від бажання режиму Башара Асада та російського уряду, який його підтримує.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон напередодні зустрічі глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі.

"Основна дискусія буде щодо Сирії і триваючої кризи в Алеппо. У місті продовжуються бомбардування, жертвами яких стають ні в чому не винні жінки та діти. Ми обговоримо, як зберегти тиск на режим Асада, а також як вплинути на російський уряд та іранців, які його підтримують", - сказав Джонсон.

Міністр відзначив, що економічні санкції грають значну роль, але величезне значення має також дипломатичний тиск, який має бути використаний.

"Я переконаний, що вирішення ситуації в Алеппо пов’язане із режимом Асада та росіянами. Саме від них залежить, чи буде розв’язаний конфлікт. Я закликаю росіян обрати інший шлях та піти на мирне вирішення через переговори у Женеві", - додав Джонсон.

Як повідомлялося, Велика Британія і США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти сирійського президента Башара Аль-Асада та його прибічників через їхні дії у війні в Сирії.

Нагадаємо, минулого тижня внаслідок поновлення ударів авіації Асада та РФ по контрольованих повстанцями районах сирійського міста Алеппо загинули 145 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: