Польща запросила Airbus на новий тендер із купівлі військових вертольотів

Середа, 19 жовтня 2016, 10:41

Міністерство оборони Польщі запросило компанії Airbus, Sikorsky та Leonardo-Finmeccanica для нових переговорів щодо придбання військових гелікоптерів.

Про це повідомляє сайт польського відомства.

В Міноборони нагадали, що колишній уряд провів тендер, в якому перемогли французькі вертольоти Caracal, але заявили, що "вони були поставлені у привілейоване становище до такої міри, що тодішній міністр національної оборони Томаш Сємоняк здійснив незаконну зміну попередніх техніко-тактичних вимог".

"Громадськість ввели в оману, коли говорили, що французька сторона повинна була запропонувати 6000 робочих місць для польських працівників, так як було запропоновано працевлаштування близько 200 осіб", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, польське Міністерство економічного розвитку вирішило припинити переговори щодо купівлі вертольотів компанії Airbus, які були обрані попереднім урядом.

Після рішення Варшави президент Франції Франсуа Олланд вирішивскасувати свій офіційний візит у Польщу, який був запланований на 13 жовтеня і Париж відкликав запрошення делегація польських високопосадовців на виставку Euronaval.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.