Ердоган вимагає від ЄС безвіз у жовтні та рішення щодо членства в ЄС

Неділя, 2 жовтня 2016, 13:12

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що ЄС не хоче виконувати свої обіцянки, хоча Туреччина вже давно готова до безвізового режиму та членства в ЄС.

Про це повідомляє Daily Sabah.

"Якщо ЄС хоче зробити Туреччину повноправним членом, то ми готові. Але вони повинні знати, що ми підійшли до завершення гри", - сказав він.

Ердоган звинуватив 28 держав блоку в тому, що вони не виконують своїх обіцянок щодо міграційної угоди.

"Запровадження безвізового режиму для громадян Туреччини має вступити в силу цього місяця. Коли ми подивимося на заяви, які звучать із Союзу, то ми бачимо, що життєво важливі питання для Туреччини, такі як війна з терором, намагалися перетворити на попередню умову щодо цього процесу", - сказав він.

За його словами, ЄС має зробити вибір щодо того, чи йти одним шляхом із Туреччиною.

"Той факт, що наша країна чекає біля дверей (ЄС - Ред.) уже протягом 53 років показує їхнє ставлення до нас", - додав Ердоган.

Нагадаємо, раніше Ердоган заявив, що Європейський Союз не дотримав своїх зобов'язань перед Туреччиною щодо угоди з врегулювання міграційної кризи.

Європейський Союз продовжить співпрацю з Туреччиною у питаннях запровадження безвізового режиму для турецьких громадян і покращення функціонування митного союзу між двома сторонами.

Раніше в Анкарі заявили, що Туреччина може призупинити дію всіх своїх двосторонніх угод з Європейським Союзом, у тому числі щодо митного союзу і реадмісії мігрантів, якщо ЄС продовжить свою політику "подвійних стандартів" у переговорах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.