Єврокомісія погрожує Google великим штрафом за недобросовісну конкуренцію

Неділя, 2 жовтня 2016, 16:18

У Єврокомісії мають намір заборонити компанії Google винагороджувати виробників смартфонів за установку системи "Google-пошук" на пристроях за замовчуванням та погрожують великим штрафом.

Про це повідомляє агентство Reuters, яке отримало у своє розпорядження документ Єврокомісії.

Компанія отримала копію документа в квітні, у якому Єврокомісія звинуватила її у використанні своєї домінуючої мобільної операційної системи Android, щоб перемогти своїх суперників.

У тексті вказується, що Google веде таку практику з січня 2011 року, в зв'язку з чим можливо буде змушений заплатити великий штраф.

"Комісія має намір встановити штраф, який буде достатнім для забезпечення політики стримування компанії", - йдеться в документі.

Нагадаємо, ЄС дав компанії Google 3 тижні, щоб мати змогу відповісти на антимонопольні звинувачення щодо можливого зловживання домінуючим положенням мобільної операційної системи Android, яка витискає конкурентів на ринку ЄС.

У квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Єврокомісія звинуватила Google у порушенні прав споживачів, оскільки компанія вимагала від виробників мобільних телефонів, попередньо встановлювати пошукову систему Google і браузер Google Chrome на свої смартфони, щоб отримати доступ до інших додатків Google.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.