Україна має підтримку більшості депутатів Європарламенту щодо безвізу - Порошенко

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 08:49

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має тверду підтримку значної більшості депутатів Європарламенту щодо безвізового режиму.

Про це він заявив за підсумками зустрічей з лідерами європейських країни, в рамках візитів до Брюсселя та Маастрихту, передає прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що на зустрічі з президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцом обговорив необхідність прискорення ухвалення рішення ЄП в частині безвізового режиму та підтримки торгових преференцій.

"Україна має тверду підтримку значної більшості депутатів Європарламенту. І на сьогоднішній день, одразу після вирішення механізму призупинення безвізового режиму, ми не маємо жодного сумніву, що це рішення буде негайно прийнято", - зазначив він під час прес-конференції в Брюсселі.

Порошенко переконався в цьому також і під час зустрічей в рамках саміту Європейської народної партії.

"Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейської Ради Дональд Туск та низка керівників країн-членів Європейського Союзу підтримали необхідність прискорення надання безвізового режиму, підтримки України в завершенні процесу ратифікації Угоди про асоціацію та забезпечення торгових преференцій", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко очікує, що в листопаді Євросоюз ухвалить рішення про надання безвізового режиму для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.