У Любліні чотирьох поляків засудили за образу мусульман

Вівторок, 25 жовтня 2016, 16:54

Люблінський суд засудив чотирьох учасників демонстрації проти мігрантів до виплати штрафів за заклики до ненависті, зневаги і побиття мусульман.

Про це повідомляє Радио Польша.

Суд постановив, що Мацей В. і Марцін П. повинні заплатити штрафи в розмірі 1950 злотих (приблизно 450 євро), а Цезар М. та Міхал С. - по 2250 злотих (близько 520 євро).

Обвинувачені взяли участь в демонстрації під гаслом "Поляки проти іммігрантів", яка відбулась у Любліні на Литовській площі в жовтні минулого року. Організатори демонстрації закликали її учасників утриматися від будь-яких гасел. Однак, після завершення протесту, коли учасники почали розходитися, група поляків кілька разів вигукнула образи на адресу мусульман. В результаті цього їх затримала поліція і записала їх особисті дані.

Відповідаючи перед судом, вони не визнали свою провину, заявили, що не розуміють суті обвинувачення, а також відмовляються пояснювати свої дії і відповідати на запитання. Суд прийшов до висновку, що їх вина не викликає сумнівів, а звинувачення були підтверджені свідченнями очевидців і правоохоронців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.