Уряд Німеччини планує посилити боротьбу зі злочинами на ґрунті ненависті

Вівторок, 25 жовтня 2016, 19:59

Влада Німеччини має намір посилити боротьбу із злочинами, заснованими на почутті ненависті.

 В урядовій "Доповіді про якість життя в Німеччині", яку уряд країни має намір затвердити в середу, 26 жовтня, підкреслюється, що Берлін "з усією рішучістю буде боротися з цією тенденцією", передає Deutsche Welle.

У 2015 році в Німеччині було зафіксовано 10373 злочини, скоєні на ґрунті ненависті. Це найвищий показник з 2001 року - моменту початку статистики подібних випадків, йдеться в документі. Порівняно з 2014 роком кількість таких злочинів зросла на 77 %, при цьому кількість злочинів на грунті ксенофобії - на 116 %.

Істотно зросла кількість злочинів щодо представників тих чи інших релігійних груп. На цьому тлі незначно знизилося число протиправних дій, продиктованих антисемітизмом, і злочинів проти людей з обмеженими фізичними можливостями.

Кількість злочинів проти представників сексуальних меншин, порівняно з 2001 роком, зросла в чотири рази. Великий вплив на зростання числа подібних правопорушень та протиправних дій має збільшення постів в інтернеті, що розпалюють ненависть.

"Німеччина - відкрита країна світу, що пропонує кожному місце для життя і можливість розвитку", - підкреслюється в документі. Різноманітність німецького суспільства названо в доповіді джерелом єдності держави і багатства культури. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.