Клінтон може запропонувати посаду держсекретаря Байдену - ЗМІ

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 10:26

У разі перемоги на виборах Гілларі Клінтон може запропонувати посаду держсекретаря Джо Байдену, який зараз займає пост віце-президента.

Про це пише Politico з посиланням на джерело, знайоме з плануванням в штабі Клінтон.

За його словами, 73-річний Байден перебуває у верхній частині списку претендентів на цю посаду, складеного командою Клінтон.

За словами джерела, Клінтон та її радники зараз витрачають багато часу, намагаючись знайти найкращий спосіб, щоб переконати Байдена дати згоду очолити зовнішньополітичне відомство країни.

"Він найкраще підходить, і вони витрачаючи багато часу, намагаючись знайти найкращий спосіб, щоб спробувати переконати його погодитися, якщо вона переможе", - сказало джерело.

Крім того, серед можливих кандидатів є: екс-заступник держсекретаря з політичних справ Венді Шерман, екс-заступник держсекретаря США Білл Бернс, який зараз очолює Фонд Карнегі за Міжнародний мир; екс-заступник держсекретаря з політичних питань Нік Бернс; Курт Кемпбелл, який обіймав посаду помічника держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихого океану, Строуб Телбот, заступник держсекретаря при Клінтоні і давній друг сім'ї Клінтонів, та Джеймс Ставрідіс, адмірал у відставці, колишній Верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі.

Як повідомляє видання, Байден, віце-президент США, який був головою Комітету Сенату з іноземних справ до приходу в адміністрацію, є одним з найбільш досвідчених і шанованих демократів на світовій арені. 

Байден, найближчий радник президента США Барака Обами під час двох його термінів, має досвід у вирішенні найбільш складних міжнародних проблем, включаючи Ірак та Україну.

Крім того, Клінтон і Байден балотувалися на пост президента США в 2008 році, але обидва тоді програли Бараку Обамі. Також Байден думав над тим, щоб балотуватися і в цьому році.

Видання зазначає, що штаб Клінтон не прокоментував цю інформацію, незважаючи на неодноразові прохання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.