Люксембург, Австрія і Франція хочуть перезапуску переговорів про ЗВТ ЄС-США

Неділя, 30 жовтня 2016, 17:19

На тлі проблем з підписанням угоди про Зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою окремі країни виступають за фундаментальну пере орієнтацію торговельної політики ЄС і перезапуск переговорів з США щодо ЗВТ.

"Нам потрібно, щоб вибори в США стали новим стартом для переговорів про ЗВТ із США. Переговірний мандат повинен мати чіткі межі" - сказав глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн виданню Die Welt.

"Ми не можемо продовжувати таку ж торговельну політику як у попередні роки" - сказав віце-канцлер Австрії Рейнхольд Міттерландер.

"Тому ми повинні переосмислити і TTIP (Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство – ред)" - додав він.

Видання зазначає, що таку позицію підтримує і Франція.

Обидва політики наполягають на більшій прозорості при веденні переговорів з США. На думку Ассельборна, Єврокомісія повинна надалі вести переговори на основі мандата, отриманого в результаті суспільної дискусії. Він також підкреслив, що з самого початку необхідна ясність щодо того, які частини угоди знаходяться в компетенції Єврокомісії, а які повинні узгоджувати національні парламенти країн ЄС.

Як повідомлялося, у неділю керівництво ЄС і Канади підписали угоду про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA). Підписання угоди планувалося на 27 жовтня, однак було перенесене оскільки Бельгія блокувала CETA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.