Кандидат у віце-президенти США назвав Трампа маніяком, що розв'яже ядерну війну

Середа, 5 жовтня 2016, 10:26

Кандидат у віце-президенти США від Демократичної партії Тім Кейн під час теледебатів назвав кандидата у президенти Дональда Трампа "маніяком", здатним привести світ до ядерної війни.

Даний фрагмент теледебатів між Тімом Кейном і його опонентом від республіканців Майком Пенсом наводить Reuters.

Кандидат від демократів нагадав про те, що Дональд Трамп припустив більше поширення ядерної зброї, зокрема, для таких країн як Японія, Саудівська Аравія та Південна Корея.

"Рональд Рейган  говорив дещо цікаве про тих, хто підтримує поширення ядерної зброї – він говорив, що проблема з поширенням ядерної зброї полягає у тому, що знайдеться дурень чи маніяк, здатний призвести до катастрофи. І я думаю, що кандидат, якого представляє губернатор Пенс, саме такий. Саме той, про кого попереджав Рейган", - заявив Кейн.

Як пише The New York Times, кандидат у віце-президенти від республіканців Майк Пенс не відповів на запитання Кейна, чи зробить світ безпечнішим більше поширення ядерної зброї.

В ході теледебатів між кандидатами у віце-президенти сталася суперечка і з приводу Росії і її ролі в Сирії.

Зокрема, Майк Пенс заявив про слабкість нинішньої політики президента США Барака Обами і кандидата в президенти Гілларі Клінтон  призвела до того, що "маленький і агресивний лідер Росії" на світовій арені є сильнішим за адміністрацію США. Таким чином Пенс заявив, що заяви Трампа на адресу Росії свідчать не про підтримку ним Путіна, а про констатацію слабкості політики США.

Як повідомлялося, американські виборці, що дивилися теледебати  кандидатів у віце-президенти США, віддали перевагу представнику від Республіканської партії Майку Пенсу – 48% глядачів вважають, що переміг саме кандидат Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.