Форми е-декларацій не відповідають чинному законодавству – Мінʼюст

Середа, 5 жовтня 2016, 12:35

Форма е-декларацій, яка була затверджена рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і за якою зараз чиновники повинні звітувати на сайті агентства, не відповідає чинному антикорупційному законодавству.

Про це на засіданні уряду розповів міністр юстиції України Павло Петренко.  

 "Ми проаналізували деякі підзаконні акти даного Агентства і бачимо, що є певні проблеми у невідповідності ... форми декларації до чинного закону про запобігання корупції", – відзначив міністр.

За словами міністра, форма декларації, яка є безпосередньо на сайті НАЗК має певні технічні питання відносно положень актів, які приймало агентство.

"Наприклад, у формі декларації зазначений розмір мінімальної заробітної плати, який не відповідає самому рішенню агентства", – повідомив Петренко.

Окрім того, за словами міністра, зараз на сайті НАЗК "можна подати декілька декларацій; форми повідомлення про зміни фінансового стану, який робить зараз кожний державний службовець, якщо такий фінансовий стан збільшується на більше ніж 50 мінімальних заробітних плат".

Петренко нагологує, що ця ситуація "суперечить рішенню НАЗК".

"Неприпустимо, коли в їхніх (НАЗК) підзаконних актах є порушення, які не відповідають закону про запобігання корупції. Ми як мінʼюст будемо інформувати уряд … щоб … надавати відповідні рекомендації і доручення даному агентству … більш якісно працювати  з законодавчою базою", – відзначив міністр. 

Нагадаємо, напередодні, 4 жовтня, Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що доступ до Реєстру декларацій тимчасово обмежено через збій в системі енергопостачання на технологічному майданчику державного підприємства "Українські спеціальні системи".

Того ж дня, близько 17:00 на сайті реєстру знову з'явилися декларації. Наразі на сайті розміщений 1971 документ - це декларації за 2015 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.