Естонія під час головування в ЄС розвиватиме Східне партнерство - глава МЗС

Четвер, 6 жовтня 2016, 20:03

Естонія під час головування в Раді ЄС у другій половині 2017 року має намір розвивати програму "Східного партнерства".

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Юрген Лігі у Вільнюсі на зустрічі з главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом, повідомляє сайт естонського відомства.

"Східне партнерство є важливою частиною загальної зовнішньої політики Європейського Союзу. Ми маємо намір присвятити себе його розвитку під час головування Естонії в Європейському", - сказав Лігі.

Міністри закордонних справ висловили задоволення тим, що вчора Рада ЄС дала мандат на переговори з Європейським парламентом щодо лібералізації візового режиму з Грузією.

"Це показує одностайну підтримку Грузії всіма державами-членами Європейського Союзу. Ми сподіваємося, що тепер це стане реальністю якомога швидше", - сказав Лігі, додавши, що Естонія також підтримує надання безвізового режиму для України.

"Східне партнерство" - політика Європейського Союзу, що має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС і є продовженням східного напрямку існуючої Європейської політики сусідства.

До програми "Східного партнерства" входять Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, та Україна.

Як повідомлялося, Естонія мала головувати в Раді ЄС після Великої Британії з початку 2018 року, але тепер вона вступить у свої права на півроку раніше через вихід британців з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.