ЄСПЛ розглядатиме скарги проти РФ щодо Донбасу в 2017 році - Мін'юст

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 11:40

Міністр юстиції України Павло Петренко переконаний, що Європейський суд із прав людини почне розгляд скарги України проти Росії щодо подій на Донбасі вже наступного року.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ті численні факти порушень прав людини, масові вбивства, обстріли мирних територій, вбивства наших військовослужбовців, викрадення журналістів, волонтерів, – вони були зафіксовані у великій скарзі, яка подана до Європейського суду з прав людини", – сказав він.

Урядовець додав, що ця скарга в доказах налічує понад 10 тисяч документів, свідчень, фото- та відеодоказів.

Петренко висловив сподівання, що ця скарга найближчим часом буде розглянута судом, незважаючи на позицію Росії, яка "кожен раз просить відтермінування, надання їй більше часу, щоби пояснити ті беззаперечні факти порушень прав людини, які ми вказали в нашій скарзі".

"Я переконаний, що Європейський суд із прав людини цю скаргу почне розглядати вже наступного року", – сказав урядовець.

Міністр наголосив, що зафіксовано всі факти порушення Росією міжнародного законодавства, підтримки нею терористів на Донбасі, і в цій справі він очікує рішення на користь України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна восени має подати до ЄСПЛ позов проти Російської Федерації через військовий конфлікт на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.