Порошенко: до встановлення безпеки на Донбасі не буде політичної частини Мінська

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:18

Президент Петро Порошенко наполягає, що Україна не робитиме кроків  для виконання політичної частини мінських домовленостей? доки Росія не забезпечить безпекові умови на окупованій частині Донбасу.

Це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Порошенко зазначив, що наразі Україна стикається з тиском щодо виконання політичної частини  Мінських домовленостей ще до того, як буде встановлений мінімальний безпековий рівень в зоні АТО, включно з відведенням озброєння.

"Жодного кроку вперед, доки Росія не зробить свій крок у питанні безпеки. Допоки Росія не відведе війська. Адже безпека є ключовим питанням", - наголосив він.

До того він закликав Захід припинити  вживати термін "конфлікт в Україні" і визнати, що йдеться про пряму агресію РФ.

Порошенко також наголосив, що політичні гарантії безпеки не забезпечують достатніх умов для переходу до політичної частини Мінську.

"Нам кажуть, що вони гарантують. Що означає просто "гарантія" - ми чудово знаємо з часів Будапештського меморандуму", - пояснив президент.

Як відомо, політична частина Мінську включає визначення "особливого статусу" зони АТО, ухвалення виборчого законодавства та проведення місцевих виборів на території, що перебуває поза контролем Києва.

Франція та Німеччина наполягають, що Україна має почати виконання цієї частини, не чекаючи на встановлення безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: