Опозиційна "партія Саакашвілі" програла парламентські вибори в Грузії

Неділя, 9 жовтня 2016, 10:21

Попередні результати підрахунку голосів на парламентських виборах в Грузії свідчать про те, що правляча партія  "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула впевнену перемогу.

Так, Центральна виборча комісія Грузії представила попередні результати станом на 9:00 ранку за місцевим часом, повідомляє Рустави 2, які свідчать, що правляча партія здобула майже половину голосів виборців.

За підрахунками голосів з 2 345 (тобто 63,34%) правляча партія "Грузинська Мрія-Демократична Грузія" здобуває 49,92% голосів виборців, в той час опозиційна партія "Єдиний Національний Рух" отримала 26,7% голосів. Інші партії не змогли поки що подолати 5% барʼєру необхідного для проходження до парламенту. Найближче до позначки 5% поки що наблизилися "Альянс патріотів" – 4,88% та "Вільні Демократи" Іраклі Аласанія – 4,13%.

Таким чином, опозиційна партія "Єдиний національний рух" зазнала поразки.

Як відомо, офіційно "Єдиний національний рух" очолює Давид Бакрадзе, неофіційними лідером називають екс-президента Михайла Саакашвілі.

Зазначимо, Саакашвілі, який зараз очолює Одеську обладміністрацію, раніше заявляв, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на виборах.

Детальніше про результати історичних для Грузії парламентських виборів читайте в статті на ЄвроПравді: Друга поразка Саакашвілі - репортаж з історичних виборів у Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.